Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@11:51:06 GMT

سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در یک نگاه

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۶۷۷۹

سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در یک نگاه

اوپک که در ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۰ در بغداد تاسیس شد تا با قدرت هفت شرکت نفتی آمریکا و انگلیس مقابله کند، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ۲۰۱۷، بارها تسلیم فشار واشنگتن برای تولید نفت بیشتر شده است.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: اعضای عرب سازمان کشورهای صادر کننده نفت در 1973 اقتصاد آمریکا را به زانو درآوردند و حالا این گروه که 60 سال پیش تشکیل شد، دستورات واشنگتن را اجرایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از زمانی که عربستان سعودی و سایر اعضای عرب اوپک به تلافی حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ یوم کیپور، تجارت نفت را محدود کردند، تغییر سیاست‌های جهانی و افزایش تولید نفت آمریکا، این گروه را مهار کرده است.

 برخی اعضای اوپک مثل ایران و ونزوئلا که نسبت به آمریکا سختگیرتر بودند توسط تحریم های این کشور به حاشیه رانده شدند و عربستان سعودی ترجیح داد از ترس از دست دادن حمایت آمریکا، از واشنگتن دلجویی کند.

 اوپک که در 14 سپتامبر 1960 در بغداد تاسیس شد تا با قدرت هفت شرکت نفتی آمریکا و انگلیس مقابله کند، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در 2017، بارها تسلیم فشار واشنگتن برای تولید نفت بیشتر شده است.

 ترامپ همواره خواستار قیمت پایین تر بنزین برای کمک به مصرف کنندگان آمریکایی بوده است. وقتی قیمت نفت در سال جاری میلادی آنقدر کاهش یافت که شرکتهای حفاری آمریکا نمی توانستند سوددهی کافی داشته باشند، اوپک به خاطر تهدید واشنگتن برای کاهش حمایت نظامی از ریاض، قراردادی برای افزایش قیمت نفت امضا کرد.

 شکیب خلیل که یک دهه وزیر نفت الجزایر بود و در سال‌های 2001 و 2008 هم ریاست اوپک را برعهده داشت می‌گوید:«ترامپ هر آنچه را که از قیمت نفت نیاز دارد به عربستان سعودی دستور می‌دهد و عربستان هم اجرایی می‌کند. اوپک در واقعیت تغییر کرده است».

 عربستان سعودی برای دهه‌ها بزرگترین تولید کننده نفت اوپک بود که باعث می شد تسلط آن بر سیاست‌های اوپک افزایش یابد و به حاشیه راندن ایران و ونزوئلا نفوذ آن را بیشتر کرد.

 سهم ایران از تولید نفت اوپک از 2010 تقریباً نصف شده و به 7.5 درصد رسیده، در حالی که سهم ونزوئلا از 10 درصد تا 2.3 درصد سقوط کرده است. در این بین، سهم عربستان 7 درصد بالا رفته و به 35 درصد رسیده است.

 ایران و ونزوئلا که به همراه عراق، کویت و عربستان از موسسان اوپک هستند، همواره مخالف اقدامات این گروه برای پایین آوردن قیمت نفت در مواجهه با فشار آمریکا بوده اند.

 افزایش سلطه عربستان در اوپک با افزایش تولید نفت و گاز در آمریکا همزمان بود که باعث شد آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده نفت در جهان شود و وابستگی آن به سوخت خارجی کاهش یابد. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت این کشور طی یک دهه بیش از دو برابر شده و در 2019 به 12 میلیون بشکه در روز رسیده است.

 اطلاعات اوپک نشان می‌دهد سهم آمریکا از بازار جهانی نفت از 2010 دو برابر شده و سهم اوپک کاهش یافته است.

اوپک، روسیه و 9 کشور تولید کننده نفت دیگر در 2016 ائتلافی با عنوان اوپک پلاس تشکیل دادند تا نفوذ خود را افزایش دهند ولی طبق گفته مقامات دولت ترامپ، افزایش تولید آمریکا تاثیر این گروه جدید را هم از بین برده است.

برچسب ها: اوپک ، نفت ، کشورهای نفت خیز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000K5W

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اوپک نفت کشورهای نفت خیز عربستان سعودی تولید نفت کننده نفت قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی

لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید ناخالص داخلی بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اروپا خانه بعضی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین اقتصادهای جهان است. سطح تولید ناخالص داخلی سرانه این قاره در ۴۴ کشور با استفاده از داده‌های صندوق بین‌المللی پول، ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای اروپا را بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی تعیین کرده است که لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

در همین حال بزرگ‌ترین اقتصادهای اروپا شامل آلمان، بریتانیا و فرانسه، با تولید ناخالص داخلی حدود ۵۰ هزار دلار در میانه فهرست ۲۰ کشور برتر و در پایان اروپای شرقی با تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفته‌اند. در این گروه اوکراین با پنج‌هزار و ۶۶۰ دلار رتبه آخر را به خود اختصاص داده است‌.

سرانه تولید ناخالص داخلی اروپا در سال ۲۰۲۴

لوکزامبورگ ۱۳۱ هزار و ۳۸۰ دلار

ایرلند ۱۰۶ هزار و ۰۶۰ دلار

سوئیس ۱۰۵ هزار و ۶۷۰ دلار

نروژ ۹۴ هزار و ۶۶۰ دلار

ایسلند ۸۴ هزار و ۵۹۰ دلار

دانمارک ۶۸ هزار و ۹۰۰ دلار

هلند ۶۳ هزار و۷۵۰ دلار

سان‌مارینو ۵۹ هزار و ۴۱۰ دلار

اتریش ۵۹ هزار و ۲۳۰ دلار

سوئد ۵۸ هزار و ۵۳۰ دلار

بلژیک ۵۵ هزار و ۵۴۰ دلار

فنلاند ۵۵ هزار و ۱۳۰ دلار

آلمان ۵۴ هزار و ۲۹۰ دلار

انگلستان ۵۱ هزار و ۷۰ دلار

فرانسه ۴۷ هزار و ۳۶۰ دلار

آندورا ۴۴ هزار و ۹۰۰ دلار

مالتا ۴۱ هزار و۷۴۰ دلار

ایتالیا ۳۹ هزار و ۵۸۰ دلار

قبرس ۳۷ هزار و ۱۵۰ دلار

اسپانیا ۳۴ هزار و ۵۰ دلار

کد خبر 751677

دیگر خبرها

  • نظم آمریکایی منطقه در محاصره «مقاومت»
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان